فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی بیرجند - سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 48، پاییز 1390)

نشریه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 48، پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/08/17
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عباسعلی زراعتی، مسیح نقیبی، عاطفه امینیان، فرزانه شریفی پور، رضا حکمت، سید سیف الله بلادی موسوی صفحه 151
    زمینه و هدف
    به نظر می رسد در بیماران دیالیزی، منیزیم سرم، از مسیری مشابه با کلسیم، نقش مهمی در تنظیم ترشح هورمون پاراتورمون ((iPTHدارد. با توجه به نتایج متفاوت مطالعات گذشته، در این مطالعه ارتباط بین منیزیم و iPTH سرم در بیماران دیالیز صفاقی بررسی شده است.
    روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی که بر روی 46 بیمار دیالیز صفاقی)17 مرد و 29 زن) انجام شد، بیماران با سابقه دیالیز از سه ماه قبل، دارای حداقل سن 15 سال و وضعیت پایدار در دو ماه گذشته وارد مطالعه و بیماران با عفونت فعال و سابقه بستری در بیمارستان در دو ماه گذشته از مطالعه حذف شدند. سطوح کلسیم، فسفر، منیزیم، آلکالن فسفاتاز و آلبومین با روش استاندارد و سطح iPTH با استفاده از RIA اندازه گیری شدند. تحلیل آماری با آزمون های T-TEST، ANOVA و ضریب همبستگی پیرسون و با استفاده از نرم افزارSPSS (ویرایش 15) انجام شد.
    یافته ها
    به تفکیک جنس، بین میانگین سطوح سرمی منیزیم، کلسیم، آلبومین، آلکالن فسفاتاز و iPTH در گروه بیماران تفاوت معنی داری مشاهده نشد ولی سطوح سرمی فسفر در جنس مونث (16/1±42/5) به طور معنی داری نسبت به جنس مذکر (83/0±49/4) بالاتر بود. آزمون همبستگی پیرسون یک ارتباط ضعیف و معکوسی را بین سطح سرمی منیزیم با iPTH نشان داد که به لحاظ آماری معنی دار نبود r=-0.111)) (467/0=(P، ولی در بیماران با سطوح سرمی iPTH بالاتر از 300 پیکوگرم در میلی لیتر یک ارتباط معنی دار و معکوسی بین سطوح سرمی منیزیم با iPTH مشاهده شد (385/0 (r=-(036/0=P). در بیماران با سطوح سرمی iPTH پایین تر از 300 پیکوگرم در میلی لیتر، ارتباط معنی داری بین سطوح سرمی منیزیم با iPTH مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    در بیماران دیالیز صفاقی، فقط با سطوح سرمی iPTH بالاتر از 300 پیکوگرم در میلی لیتر ارتباط معنی دار و معکوسی بین سطوح سرمی منیزیم با iPTH وجود دارد که می تواند نقش احتمالی سطوح پایین منیزیم در بیماری زایی هیپرپاراتیروئیدیسم ثانویه را نشان دهد.
    کلیدواژگان: دیالیز صفاقی، منیزیم، هورمون پاراتورمون
  • علی اکبر رجب زاده، علیرضا ابراهیم زاده بیدسکان، جواد حامی، علیرضا رجب زاده، الهام سرکی صفحه 159
    زمینه و هدف
    نفروپاتی شایع ترین عارضه دیابت است. بیان شده که استرس های اکسیداتیو نقش مهمی در پاتوژنز نفروپاتی دارند. از طرفی لوواستاتین و ویتامین E باعث تاخیر در پیشرفت نفروپاتی می گردند. هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر داروهای لوواستاتین و ویتامینE بر حجم کلیه و گلومرول ها در کلیه های دیابتی می باشد.
    روش تحقیق: چهل عدد موش صحرایی نر از نژاد ویستار، به صورت تصادفی به پنج گروه تقسیم شد. گروه اول به عنوان گروه کنترل و گروه های دوم تا پنجم، به عنوان گروه های آزمایش که توسط استرپتوزوسین (mg/kg 60) به صورت داخل صفاقی دیابتی شدند، در نظر گرفته شدند. شصت روز پس از القاء دیابت، گروه سوم، تحت درمان با لوواستاتین (mg/kg/day10)، گروه چهارم تحت درمان با ویتامین E (IU/kg100) و گروه پنجم تحت درمان همزمان با داروهای فوق قرار گرفتند. پس از اتمام دوره درمان، موش های صحرایی بیهوش و کلیه های آنها برداشته شد. پس از رنگ آمیزی، مقاطع جهت تخمین حجم کل کلیه و گلومرول ها با استفاده از قانون کاوالیری مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاضر نشان می دهند که حجم کل کلیه و حجم گلومرول ها در گروه دیابتی نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری داشت (P<0.01). درمان با لوواستاتین منجر به کاهش معنی دار حجم کل گلومرول ها در مقایسه با گروه دیابتی شد (P<0.01)؛ هر چند حجم کل گلومرول ها در گروه تحت درمان با ویتامین E در مقایسه با گروه دریافت کننده لوواستاتین و گروه دریافت کننده همزمان دو دارو کاهش بیشتری از خود نشان داد (p<0.001).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، به نظر می رسد تجویز لوواستاتین و ویتامین E اثرات محافظتی بر روی کلیه موش های صحرایی دیابتی داشته و در نتیجه باعث بهبود آسیب های عملکردی و ساختاری گلومرولی ناشی از دیابت می گردند.
    کلیدواژگان: نفروپاتی دیابتی، حجم گلومرولی، ویتامین E، لوواستاتین
  • مصطفی لطیف پور، عباس محمدی پور صفحه 168
    زمینه و هدف
    مورفین به طور گسترده در مراحل پیشرفته سرطان و به منظور تسکین درد بیماران استفاده می شود. با این وجود گزارشات متناقضی مبنی بر افزایش رشد تومور و کاهش میزان بقای حیواناتی که دچار تومور شده اند و یا ایجاد نکروز و القاء آپوپتوز در سلول های سرطانی به دنبال مصرف مورفین وجود دارد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر مورفین بر تکثیر سلول های سرطانی ریه (A549) می باشد.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، پس از کشت و تکثیر سلول های سرطانی ریه، سوسپانسیون سلولی معادل صد هزار سلول در میلی لیتر در محیط کشت تهیه شد. ده هزار سلول در حجم یک صد میکرولیتر از سوسپانسیون به هر چاهک پلیت 96 حفره ای ریخته شد. پس از تقسیم چاهک ها به سه گروه کنترل، مورفین10 و مورفین30 به ترتیب محیط کشت، مورفین 10 میکرومول و 30 میکرومول اضافه گردید و پس از گذشت 24 ساعت از انکوباسیون، تکثیر سلولی با استفاده از کیت WST -1 و روش الیزا مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    مورفین سبب افزایش تکثیر در سلول های سرطانی ریه گشت و بین افزایش دوز مورفین و میزان تکثیر سلولی رابطه معنی داری وجود داشت به طوری که میانگین دوز جذبی در گروه مورفین 30، 18/0 ± 82/1 میکرومول بود که نسبت به گروه مورفین 10 (08/0 ± 52/1 میکرومول) و گروه کنترل (09/0 ± 44/1) تفاوت معنی داری داشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    با افزایش دوز مورفین سرعت تکثیر سلول ها افزایش می یابد. بر اساس یافته های این مطالعه پیشنهاد می شود مورفین در مورد بیماران ریوی با احتیاط بیشتری مصرف شود.
    کلیدواژگان: مورفین، سلول های سرطانی ریه، تکثیر سلولی
  • معصومه کردی، راحله عالی جهان، پوراندخت پورجواد، سعید ابراهیم زاده، علیرضا محمودیان صفحه 174
    زمینه و هدف
    شناسایی زنان در معرض خطر زایمان سخت و ارجاع به موقع آن ها سبب کاهش صدمات مادری و نوزادی می شود. این مطالعه با هدف تعیین ارزش تشخیصی قطر عرضی میکائیل ساکرال در تلفیق با قد زنان نخست زا، در پیش گویی زایمان سخت، در بیمارستان ام البنین شهر مشهد در سال های 1387 و 1388 انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه روایی روش های تشخیصی، 447 زن نخست زا، با سن بارداری 38 هفته و بالاتر، حاملگی تک قلویی و نمایش قله سر بررسی شدند. قد و قطر عرضی میکائیل ساکرال در اتساع دهانه رحم 5 سانتی متر و کمتر اندازه گیری شد. سپس پیشرفت زایمان کنترل شد و سزارین و یا واکئوم، در شرایطی که با وجود انقباضات موثر رحمی توقف اتساع دهانه رحم یا سرعت اتساع دهانه رحم کمتر از 1 سانتی متر در ساعت به مدت 2 ساعت در مرحله فعال زایمان و سرعت نزول کمتر از 1 سانتی متر در ساعت و یا طول مرحله دوم زایمان بیشتر از 2 ساعت بود، به عنوان معیار زایمان سخت تعیین شد.
    یافته ها
    قد مادر مساوی و کمتر از 155 سانتی متر، حساسیت 0/50%، ویژگی 8/70% و اعتبار 2/68%، و قطر عرضی میکائیل ساکرال مساوی و کمتر از 6/9 سانتی متر، حساسیت 7/60%، ویژگی 1/84% و اعتبار 2/81 % داشتند و همچنین بیشترین حساسیت، ویژگی و اعتبار در تلفیق این دو روش به ترتیب 4/89%، 7/90% و 2/86% بود.
    نتیجه گیری
    قطر عرضی میکائیل ساکرال در مقایسه با قد مادر پیشگویی کننده بهتری برای زایمان سخت است و تلفیق آن با قد مادر شاخص بهتری را برای پیشگویی زایمان سخت ارائه می دهد.
    کلیدواژگان: زایمان سخت، زایمان طولانی، عدم تناسب سرجنین با لگن مادر، قطر عرضی میکائیل ساکرال، قد مادر
  • سجاد خدایی، رضا دستجردی، فاطمه حقیقی، سید علیرضا سعادت جو، عزیزالله کرامتی صفحه 183
    زمینه و هدف
    یکی از رایج ترین عوارضی که مبتلایان به سرطان از آن رنج می برند مشکلات روانی مانند افسردگی، کاهش عملکرد حیاتی و افزایش خطر مرگ می باشد. هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر گروه درمانی شناختی-رفتاری بر کاهش افسردگی در بیماران مبتلا به سرطان می باشد.
    روش تحقیق: این پژوهش مطالعه ای نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری متشکل از بیماران مبتلا به سرطان بیمارستان امام رضا(ع) شهرستان بیرجند در سال 88- 89 بوده و حجم نمونه هم شامل 24 بیمار مبتلا به سرطان می باشد که بر اساس معیارهای تشخیصی DSM-IV و آزمون افسردگی بک انتخاب شدند که به صورت تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش به مدت 12 جلسه ی 5/1 ساعته تحت درمان شناختی-رفتاری به صورت گروهی قرار گرفتند و گروه کنترل هیچگونه درمان روانشناختی دریافت نکردند. به منظور تجزیه و تحلیل یافته ها از نرم افزار spss 15.0 و آزمون های آماری Tزوج و تحلیل کواریانس استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد که پس از اعمال روش های درمان، میزان افسردگی بیماران گروه آزمایش به 38/7±58/8 کاهش پیدا کرد که از نظر آماری معنادار بود (001/0 > P) در حالی که میزان افسردگی گروه کنترل (87/11±33/28) کماکان ثابت بوده است.
    نتیجه گیری
    درمان شناختی-رفتاری نقش پراهمیتی بر کاهش میزان افسردگی بیماران مبتلا به سرطان دارد. مداخله ی شناختی می تواند از طریق کاهش افسردگی، شناخت بیماران را تغییر دهد و آنها را قادر سازد که عقیده مثبت تری در کنترل خودشان داشته باشند.
    کلیدواژگان: افسردگی، سرطان، گروه درمانی شناختی- رفتاری
  • غلامرضا شریف زاده، مهران حسینی، طیبه کرمانی، مرضیه عطایی، سید هادی اخباری صفحه 191
    زمینه و هدف
    سرطان پستان، شایع ترین بدخیمی عضوی در زنان است که به تنهایی عامل 19 درصد از مرگ ومیر سالانه زنان در جهان می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی برخی از عوامل خطر سرطان پستان در بین مبتلایان استان خراسان جنوبی است.
    روش تحقیق: در این مطالعه مورد شاهدی، گروه مورد شامل 85 بیمار مبتلا به سرطان پستان بود که در طی سال های 1387-1385 در بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند تحت درمان قرار گرفتند. گروه شاهد شامل 85 فرد مراجعه کننده به بخش رادیولوژی بیمارستان ولی عصر (عج) بیرجند بود که ابتلا به سرطان پستان برای آن ها رد شده بود و از نظر سن، شغل و سطح تحصیلات با گروه مورد همسان سازی شده بودند. اطلاعات مورد نیاز گروه مورد از طریق بررسی پرونده ی پزشکی ایشان و همین طور مصاحبه حضوری، پس از هماهنگی با مراکز بهداشتی شهرستان های محل سکونت بیماران، به دست آمد. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات، از نرم افزار آماری SPSS و شاخص نسبت شانس استفاده شد.
    یافته ها
    سابقه خانوادگی مثبت، مصرف سیگار و مواد مخدر، عدم سابقه خودآزمایی پستان (سطح آگاهی بهداشتی) و خروج دردناک شیر در طی مدت شیردهی ارتباط معنی داری با ابتلا به سرطان پستان نشان دادند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه برخی از عوامل خطر بروز سرطان پستان قابل پیشگیری می باشند، تغییر شیوه زندگی در این موارد می تواند به عنوان یکی از توصیه های پیشگیری مد نظر قرار گیرد. انجام معاینات منظم در افرادی که سابقه خانوادگی مثبت دارند می تواند کمک بسزایی در تشخیص به موقع بیماری بنماید.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، ارزیابی عوامل خطر، سلامت زنان
  • رضا قادری، علیرضا سعادت جو، سمانه خوش ظاهر صفحه 200
    زمینه و هدف
    آلوپسی آرائاتا یک بیماری شایع پوستی است که می تواند اثرات نامطلوبی بر کیفیت زندگی بیماران بگذارد. هدف این مطالعه تعیین کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به آلوپسی آرائاتا و مقایسه آن با افراد سالم بود.
    روش تحقیق: این مطالعه ی توصیفی- تحلیلی بر روی 75 بیمار مبتلا به آلوپسی آرائاتا و 150 نفر شاهد انجام شد. تمامی افراد در گروه بیماران 2 پرسشنامه فرم کوتاه 36 ((SF-36 و شاخص کیفیت زندگی پوست (DLQI) را تکمیل کردند. گروه شاهد فقط پرسشنامه SF-36را پر کردند. سپس اطلاعات حاصل با استفاده از نرم افزار آماریSPSS (ویرایش 15) و آزمون های آماری کای دو، آنالیز واریانس، آزمون تعقیب توکی و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    پس از مقایسه میانگین نمرات کیفیت زندگی با استفاده از پرسشنامه SF-36 مشخص شد که میانگین نمرات در حیطه های سلامت ذهنی، عملکرد اجتماعی و سلامت عمومی در بیماران نسبت به گروه کنترل کمتر بود (به ترتیب01/0=P، 02/0=P و 04/0=P). میانگین نمره DLQI در بیماران مبتلا به آلوپسی آرائاتا 99/5 ± 48/8 بود که همبستگی معکوس معنی دار بین نمرات در حیطه های مختلف حاصل از دو پرسشنامه (SF-36 و DLQI) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به آلوپسی آرائاتا نسبت به گروه شاهد کمتر بود.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، آلوپسی آرائاتا، سلامت ذهنی، سلامت عمومی، عملکرد اجتماعی
  • افسانه طلایی، نسرین یادگاری، محمد رفیعی، محمدرضا رضوانفر صفحه 210
    زمینه و هدف
    ویتامین D در رشد و متابولیسم استخوان نقش اساسی دارد. در سال های اخیر به نقش آن در بیماری های مختلف توجه زیادی شده است. با توجه به مطالعات انجام شده، کمبود ویتامین D در کشور ما بسیار شایع است. هدف از این مطالعه بررسی شیوع و تعیین نقطه ی برش منطقه ای برای کمبود ویتامین D است.
    روش تحقیق: در یک مطالعه مقطعی-توصیفی در آبان ماه 1388، تعداد 420 دانش آموز مدارس راهنمایی شهر اراک (220 دختر و 200 پسر) بین سنین 16- 10 سال با روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب شدند. سطح پلاسمایی 25- هیدروکسی ویتامین D (25(OH))به روش رادیوایمونواسی و پاراتورمون (PTH) به روش IRMA (رادیوایمونومتریک) تعیین و شیوع کمبود 25(OH) vit-D در 3 سطح از شدت ارزیابی شد. سپس با توجه به ارتباط ویتامین D و PTH، توسط نمودار پراکندگی، نقطه برش کمبود ویتامین D مشخص گردید و شیوع کمبود ویتامینD در آستانه های مختلف کمبود ویتامین و عوامل موثر بر این کمبود با استفاده از نرم افزار 15 SPSS بررسی شد. مقایسه بین دختران و پسران با آزمونstudent t-test انجام شد.
    یافته ها
    با در نظر گرفتن نقطه ی برش کمتر از ng/ml20 برای 25(OH) vit-D، 84% از کل دانش آموزان (1/99% در دختران و 5/66% در پسران، 001/0p=) کمبود ویتامین D داشتند. با استفاده از نمودار پراکندگی، سه نقطه برش برای کمبود ویتامین D به صورت سطح 25(OH) vit-D کمتر از 13، کمتر از 21 و کمتر از 33 ng/ml تعریف شد.
    نتیجه گیری
    شیوع کمبود ویتامین D در دختران بیشتر بوده که با افزایش وزن نیز بالا می رود. نقطه برش ویتامین D کمتر از 13 نانوگرم در مول برای تعیین کمبود ویتامین D در اراک پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: پاراتورمون، کمبود ویتامین D، نقطه برش
  • محبوبه آدمی دهکردی، ساسان عین القضاتی، سید مسعود شریفی دلویی، نیلوفر صفایی یزدی، سید محسن قاسمی، مهسا مهرپور صفحه 217
    زمینه و هدف
    شکستگی بینی، شایع ترین شکستگی صورت می باشد و عدم تشخیص صحیح و درمان مناسب منجر به بدشکلی های ساختمانی و عملکردی بینی می شود. در این مطالعه، شکستگی های بینی و ارتباط نتیجه درمانی با علت شکستگی در مراجعه کنندگان به اورژانس گوش و حلق و بینی بیمارستان فارابی مشهد بررسی گردید.
    روش تحقیق: این مطالعه از نوع مقطعی است که بر روی 100 بیمار مراجعه کننده با شکستگی بینی انجام شده است. اطلاعات لازم با استفاده از پرسشنامه، معاینه بالینی و کلیشه رادیوگرافی جمع آوری شده است. جااندازی شکستگی بینی بین 7-5 روز بعد از آسیب صورت گرفته و محل آسیب به مدت 10-7 روز در گچ بوده است. از تمام بیماران گرافی های لازم گرفته شد. پس از جمع آوری اطلاعات، برای تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار SPSS (ویرایش 18) و آزمون آماری دقیق فیشر و مجذور کای استفاده شد.
    یافته ها
    63% بیماران در محدوده سنی 20- 10 سال بودند. شیوع شکستگی بینی در مردان 5 برابر بیشتر از زنان بود. تصادف با وسایل نقلیه مهم ترین علت شکستگی بوده و شایع ترین علائم بالینی بیماران هنگام مراجعه بدشکلی ظاهری، حساسیت در لمس، تورم و درد بود. در اغلب موارد (93%) از روش جااندازی بسته برای درمان استفاده شد. بیشترین علائم عدم رضایت از درمان به صورت قوز بینی، گرفتگی بینی، انحراف بینی و بدشکلی تیغه ی بینی گزارش شد (01/0P=).
    نتیجه گیری
    بیشترین موارد رضایت از درمان مربوط به آسیب های ناشی از ورزش و دعوا است و بیشترین علائم عدم رضایت از درمان، به وجود آمدن قوز بینی و گرفتگی بینی می باشد.
    کلیدواژگان: شکستگی بینی، جا اندازی بسته، رضایت بیمار
  • اصغر حبیبی، راضیه حنفی بجد، محمدصدیق عطایی بجد صفحه 225
    انسداد مجاری انزالی علت ناباروری در 5% از مردان آزواسپرمیک است. در این مقاله یک مورد انسداد مجاری انزالی ناشی از کیست گزارش می شود. بیمار آقایی 22 ساله و متاهلی است که با شکایت حجم کم انزال مراجعه کرده است. وی سابقه عمل واریکوسل در یک سال قبل را دارد. در بررسی هایی که انجام گرفت، بیمار آزواسپرم بود و سطح FSH، LH و، تستوسترون نرمال گزارش شد. در سونوگرافی ترانس رکتال و ام آر آی یک ضایعه کیستیک در میدلاین ناحیه رتروپروستاتیک با اتساع مجاری سمینال در دو طرف مشاهده گردید که در نتیجه، بیمار با تشخیص کیست مجاری انزالی تحت برش از طریق پیشابراه و برداشتن مجرای انزال قرار گرفت. بررسی مایع منی 3 ماه پس از عمل افزایش قابل ملاحظه در حجم، تعداد اسپرم و میزان تحرک اسپرم را نشان دادمی دهد.
    کلیدواژگان: کیست مجاری انزالی، ناباروری، آزواسپرمی
|
  • Abbas Ali Zeraati, M. Naghibi, A. Aminian, Farzaneh Sharifipour, R. Hekmat, S. S. Beladi Mousavi Page 151
    Background And Aim
    It seems that serum magnesium (Mg) plays an important role in parathyroid hormone (iPTH) secretion, with the same pathway as calcium (Ca) does. Until now the studies which have evaluated the relationship between Mg and PTH, reported different results. So, in this study, we have investigated the relationship between Mg and PTH.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 46 patients (Male:17, Female:29) who underwent peritoneal dialysis for at least 3 months with an age of at least 15 years old and who have had stable status in the previous 2 months were enrolled. Patients with active infection or hospitalization in the last 2 months were excluded. Ca, phosphorus (P), Mg, alkaline phosphatase (Alp), albumin (Alb) and iPTH levels were measured.
    Results
    The serum levels of Mg, Ca, Alb, Alp and iPTH had no statistically significant difference between the males and the females but the serum level of P in the females (5.42 ± 1.16) was significantly higher than the males (4.49 ± 0.88) and there was an inverse relationship between the serum level of Mg and iPTH which was not statistically significant (r=-0.111, p=0.467). In the patients with iPTH >300 pg/ml, there was an inverse significant correlation between the serum Mg and iPTH levels (r=-0.385, p=0.036), but in iPTH <300 pg/ml there was no significant correlation.
    Conclusion
    Our findings only showed an inverse significant correlation between serum Mg and iPTH in patients with peritoneal dialysis iPTH >300 pg/ml which can suggest the probable role of low serum level of Mg in development of secondary hyperparathyroidisim.
  • A. Rajabzadeh, A. Ebrahimzadeh Bideskan, J. Hami, A. Rajabzadeh, E. Serki Page 159
    Background And Aim
    Diabetic nephropathy is the most common complication of diabetes. Oxidative stress has been suggested to play a key role in the pathogenesis of diabetic nephropathy. It has been shown that vitamin E and lovastatin delay the onset and progression of nephropathy. The purpose of this study was to determine the effects of supplementation of vitamin E and lovastatin on glomerular volume in diabetic rat kidney.
    Materials And Methods
    Forty male Wistar rats were randomly divided into five groups. Group 1 was considered as control group and groups 2-5 as experimental groups in which diabetes was induced by intraperitoneal injection of streptozotocin (60 mg/kg). Sixty days after induction of diabetes, the rats of group 3, 4 and 5 were received lovastatin (10 mg/kg/day), vitamin E (100 IU/kg), and simultaneously lovastatin and vitamin E, respectively. After treatment, the rats were anesthetized and then the kidneys were excised and fixed. Following tissue processing and staining, glomerular and kidney volume were estimated by cavalieri method.
    Results
    Total glomerular volume was increased significantly in the diabetic group (group 2) in comparison with the control group (P<0.01). The lovastatin group (group 3) showed a significant decrease in total glomerular volume in comparison with the diabetic group (p<0.01). However, in the vitamin E group (group 4), total glomerular volume decreased much more than in the lovastatin group and the lovastatin and vitamin E (group 5) simultaneously (P<0.001).
    Conclusion
    It is possible that administration of lovastatin and vitamin E has renal protective effects on diabetic rats and ameliorates renal function and also prevents structural changes in an experimental model of diabetic nephropathy.
  • M. Latifpour, A. Mohammadipour Page 168
    Background And Aim
    Morphine is frequently used for patients suffering cancer in their end stages to relive pain. However, there are conflicting reports suggesting morphine to promote tumor growth and reduce survival rate in cancerous animal models or induce necrosis and apoptosis in the tumor cells. In the present study, we studied the effect of morphine on proliferation of human lung adenocarcinoma epithelial cell line (A549).
    Materials And Methods
    In this experimental study, after culturing A549 line cells, a suspension of 105 cell/ml was obtained. Then a concentration of 104 cell/100µl was added to each 96 wells of the plates. The wells were then categorized into three groups including control (containing no morphine), morphine 10 (containing10µm morphine) and morphine 30 (containing 30µm morphine). After 24h of incubation, the proliferation of A549 cells were examined using WST-1 cell counting Kit and Eliza method.
    Results
    Morphine induced proliferation in lung tumor cells; there was a significant association between increase in dose of morphine and rate of cell proliferation. Mean absorption dose in the group recieving 30µM of morphine (1.82±0.18) was significantly different from those recieving 10µM (1.52±0.08) or no morphine (1.44±0.09) (P<0.05).
    Conclusion
    Rate of cell proliferation is increased with increasing doses of morphine in lung cancer. We propose use of morphine with more caution in lung cancer patients.
  • M. Kordi, R. Alijahan, P. Pourjavad, S. Ebrahimzadeh, A. Mahmoudian Page 174
    Background And Aim
    Detection of women at risk of dystocia could minimize the maternal and neonatal morbidity. The objective of our study was to determine The diagnostic accuracy of the combination of maternal height and transvers diagonal of Michaelis sacral rhomboid to predict dystocia in nulliparous women who referred to Ommolbanin Hospital of Mashade between December 2008 and June 2009.
    Materials And Methods
    In this validity study of diagnostic methods we included 447 nulliparous women with a single pregnancy in vertex presentation and with gestational age of ≥ 38 weeks. The transvers diagonal of the Michaelis sacral rhomboid area and maternal height were assessed in cervical dilatation of ≤ 5 centimeters, then labor progress was monitored and dystocia was defined as caesarean section and vacuum or forceps delivery for abnormal progress of labor (at presence of effective uterine contractions, arrest of cervical dilatation or cervical dilatation less than 1 centimeter/hour in the active phase for 2 hours and duration of second stage more 2 hours or fetal head descend less than 1cm/h).
    Results
    Maternal height ≤ 155 centimeters had a sensitivity of 50%, a specificity of 70/8% and an accuracy of 68/2%. The transverse diagonal of the Michaelis sacral rhomboid area ≤ 9/6 centimeter resulted in a sensitivity of 60/7%, a specificity of 84/1% and an accuracy of 81/2%. The highest sensitivity, specificity and accuracy were obtained from combination of maternal height tand transvers diagonal of Michaelis sacral and were respectively 89/4%, 90/7% and 86/2%.
    Conclusion
    Transverse diagonal of the Michaelis sacral rhomboid area in comparison to maternal height was the better predictor of dystocia and its combination with maternal height results in a better indicator for prediction of dystocia. This method could predict 86/2% of cases of dystocia and normal vaginal delivery.
  • S. Khodai, R. Dastgerdi, F. Haghighi, S.A. Sadatjoo, A. Keramati Page 183
    Background And Aim
    One of the most common complications of cancer is subsequent psychological problems including depression, reduced vital function, and increased risk of mortality. The objective of this study was to evaluate the effectiveness of cognitive-behavioral group therapy on decreasing depression among patients with cancer in Birjand city.
    Materials And Methods
    This research was a semi-experimental study including pre-test, post-test and control group in which the statistical society consisted of patients with cancer who referred to Imam Reza hospital in Birjand. The samples included 24 patients with cancer who were selected based on DSM-IV distinctive standard and Beck depression inventory. The case group were treated by cognitive-behavioral therapy in 12 session of 1.5 hours, and the control group received no psychiatric therapy. The data were analyzed by T-Test and covariance analysis using version 15.00 of SPSS software.
    Results
    After treatment, depression in the case group decreased to 8.58±7.38 which was statistically significant (P<0.001); however depression in the control group (28.33±11.87) did not change.
    Conclusion
    Cognitive-behavioral group therapy plays an important role in decreasing depression in patients with cancer. Psychological intervention can help patients to change their cognition by decreasing depression and enable them to have a more positive belief in controlling themselves against dependency.
  • Gh.R. Sharif Zadeh, M. Hosseini, T. Kermani, M. Ataiee, S.H. Akhbari Page 191
    Background And Aim
    Breast cancer is the most common malignancy and the first cause of cancer deaths among women in the world. The present case-control study was designed to evaluate the risk factors among the patients in South Khorasan province, Iran.
    Materials And Methods
    In a case control study, 85 patients with breast cancer who were diagnosed during 2006 and 2008 at imam Reza hospital (birjand) were compared with 85 healthy women referred to radiology departments of Vali Asr hospital (birjand). The two groups were matched by age, job and literacy. Risk factors and demographic information were collected through a review of medical records, face to face interview and completing a questionnaire after coordination with regional health care centers. The data were analyzed using SPSS software.
    Results
    Positive familial history of breast cancer, smoking and addiction, neglecting breast self-examination (lack of heath awareness) and painful milk secretion during breast feeding period increased the risk of developing breast cancer.
    Conclusion
    Life style changes can be considered as one of the interventions which can prevent breast cancer development. Accordingly, regular breast self-examination can help in early detection of breast cancer in people with positive family history of breast cancer.
  • R. Ghaderi, S.A. Saadatjoo, S. Khoshzaher Page 200
    Background And Aim
    Alopecia areata is a common skin disease that can adversely affect the quality of life (QOL) of the patients. The aim of this study was to determine QOL in patients with Alopecia areata and to compare it with QOL in healthy individuals.
    Materials And Methods
    This study carried out on 75 patients with Alopecia areata and 150 controls. All the patients filled out two questionnaires: Short Form 36 (SF-36) and Dermatology Life Quality index (DLQI) and the controls only filled out SF-36. Then, the obtained data were analyzed by using the statistical package for the social sciences (SPSS) software (version 15) and Chi square, analysis of variance, Tukey ranged test and Pearson's correlation coefficient test.
    Results
    After comparing the mean score of QOL in SF-36, it was found that the mean score of the patients in the dimensions of social functioning, emotional role and general health was lower compared to the control group (p=0.04, p=0.02, p=0.01 respectively). The mean score of the DLQI in the patients with alopecia areata was 8.48 ± 5.99. There were reverse statistically significant correlations between the scores of the different dimensions of the QOL obtained from the two questionnaires (SF-36 and DLQI).
    Conclusion
    The study findings showed that the QOL in patients with alopecia areata was lower than that of controls.
  • A. Talaei, N. Yadegari, M. Rafee, M.R. Rezvanfar Page 210
    Background And Aim
    Vitamin D has a basic role in bone development and metabolism. Regarding high prevalence of vitamin D deficiency in Iran, we aimed to investigate its point prevalence in Arak, Iran and determine a cut-off point for vitamin D deficiency in the region.
    Materials And Methods
    In a cross-sectional study,420 adolescents (220 girls, 200 boys) aged 10-16 years old were selected using a multistage sampling. Plasma level of vitamin D and PTH were evaluated using radio immune assay and immuno radio metric assay, respectively. The relation between vitamin D and PTH was assessed through scatter diagram and the cut-off points for vitamin D deficiency were detected accordingly. The prevalence of vitamin D deficiency in different cut-off points, as well as, the associated factors were analyzed using SPSS 15.00. Student t-test was used to compare the girls and the boys.
    Results
    Considering 25(OH) vit-D level <20 ng/ml as vitamin D deficiency, 84% of the students were vitamin D deficient (99.1% of girls, 66.5% of boys) (P=0.001). Scatter diagram showed three cut-off points for vitamin D deficiency as 25(OH) vit-D level < 13, 21, 33 ng/ml.
    Conclusion
    Vitamin D deficiency is more prevalent among girls than boys and increases with increased weight (P=0.05). A cut-off point of 25(OH) vit-D <13 ng/ml is recommended for detecting vitamin D deficiency in Arak, Iran.
  • M. Adami Dehkordi, S. Eynalghozati, S. M. Sharifi Daloee, N. Safaie Yazdi, S. M. Ghasem, M. Mehrpour Page 217
    Background And Aim
    Nasal fracture is the most common facial fracture in which, incorrect diagnosis and improper treatment leads to structural and functional deficiencies. In this study we evaluated the association between nasal fracture treatment outcome and its causes in patients presenting at Farabi hospital (ENT emergency), Mashhad, Iran.
    Materials And Methods
    In a cross-sectional study on 100 patients with nasal fracture, the necessary information was gathered through questionnaire, clinical examination and radiography imaging. After 5-7 days following the damage, the fractures were treated with closed reduction on local anesthesia using nasal cast for 7-10 days. Appropriate X-Ray imagings were taken from all patients. SPSS software (version 18) and statistical tests including chi-square and Fisher exact tests were used for statistical analysis.
    Results
    The age peak incidence was 10-20 (63%) with male being dominant (5/1). Accident was the main etiology in the fractures. The common presentation was external deformity, tenderness, swelling and pain. In most cases (93%) the type of treatment was closed reduction. Nasal obstruction, nasal deviation and septal deformity resulted in dissatisfaction from the treatment in most of the cases (P = 0.01).
    Conclusion
    Sport and fights-related injuries end into better treatment results. Nasal obstruction and nasal bone deformity are the most prevalent problems resulting in dissatisfaction from the treatment.
  • A. Habibi, R. Hanafi Bojd Aataee Bojd Page 225
    Ejaculatory duct cyst causes ejaculatory duct obstruction, azoospermia and male infertility.We report a 22 years old patient with ejaculatory duct cyst that presented with low ejaculation volume and azoospermia syndrome. Transrectal ultrasound (TRUS) and magnetic resonance image (MRI) revealed a midline prostatic cystic structure. In this case, we performed transurethral incision and/or resection of ejaculatory ducts (TURED). Spermogram of this patient 3 months after TURED showed significant increase in the ejaculation volume, the sperm count and motility.